Omgevingswet soortenbescherming

Soortenbescherming binnen de Omgevingswet

  • ✔ Specialist in quickscans
  • ✔ Aangesloten bij het Netwerk Groene Bureaus
  • ✔ Uitvoeren van het gehele traject

Binnen de Omgevingswet is soortenbescherming een belangrijk aspect geworden sinds de invoering van deze wet. Bij Sparing Advies in Hoog-Keppel begrijpen we het belang van het naleven van de wetgeving en het beschermen van natuurlijke soorten. Ons team van deskundigen biedt gedegen advies aan om ervoor te zorgen dat uw projecten en activiteiten in overeenstemming zijn met de regels voor soortenbescherming binnen de Omgevingswet, terwijl de natuurlijke biodiversiteit behouden blijft.

Vraag uw digitale offerte aan

Educatie over soortenbescherming als onderdeel van de Omgevingswet

Er zijn diverse regels en richtlijnen opgesteld op het gebied van soortenbescherming binnen de Omgevingswet. De regels zijn gericht op het behoud van biodiversiteit en het beschermen van inheemse flora en fauna. Dit betekent dat bij ruimtelijke ontwikkelingen, bouwprojecten of landbouwactiviteiten er speciale aandacht dient te zijn voor het voorkomen van negatieve effecten op beschermde soorten. De specialisten van ons adviesbureau in natuur en landschap staan klaar om u te helpen bij het navigeren door deze regels. Wij doen uitgebreide natuuronderzoeken en staan klaar met natuur- en milieueducatie om te verzekeren dat uw activiteiten voldoen aan de eisen van de soortenbescherming.

Neem contact met ons op voor advies

Wilt u meer weten over soortenbescherming binnen de Omgevingswet? Onze adviseurs helpen u graag verder met deskundig advies en begeleiding. Neem contact met ons op wanneer u gebruik wilt maken van onze expertise of een flora- en faunaonderzoek wilt laten uitvoeren. Ons team staat klaar om u te ondersteunen bij het behalen van uw doelstellingen met respect voor de natuur.

Scroll naar boven