Steenmarteronderzoek

Steenmarteronderzoek laten uitvoeren

Vraag uw digitale offerte aan

  • ✔ Specialist in quickscans
  • ✔ Aangesloten bij het Netwerk Groene Bureaus
  • ✔ Uitvoeren van het gehele traject

Als u op uw agrarische onderneming of op uw landgoed overlast heeft van steenmarters laat dan gedegen steenmarteronderzoek doen door Staring Advies, dé specialist uit Hoog-Keppel. Er wordt tijdens een degelijk onderzoek door onze specialisten bekeken of er inderdaad steenmarters aanwezig zijn op uw land en waar deze dieren dan zitten. Ook wordt er bekeken hoe ernstig de overlast is en hoe deze overlast zich uit. Tot slot wordt bekeken hoe de steenmarters op een diervriendelijke, maar effectieve manier verwijderd kunnen worden.

Kom van overlast af dankzij effectief steenmarteronderzoek

Wanneer er bekeken is waar de steenmarters zich bevinden op het terrein en er bepaald is welke overlast ze veroorzaken, wordt er bekeken wat de meest effectieve én diervriendelijke manier is om de invasieve exoten te verwijderen. Voordat dit mogelijk is, dient u eerst ontheffing te krijgen voor de Wet Natuurbescherming. In deze wet is namelijk geregeld dat u beschermde diersoorten, zoals de steenmarter, niet mag vangen of mag uitroeien. Wanneer u serieuze overlast ervaart van steenmarters, die ook bewezen is door een specialist, kunt u wellicht ontheffing krijgen. Dat is een goede reden om gedegen steenmarteronderzoek te laten doen door een ecologisch adviseur. Blijkt uit het natuuronderzoek dat de steenmarters verjaagd moeten worden, dan kan dit met bepaalde sprays, strips of met speciale stekkers met ultrasoon geluid. Het vangen van steenmarters gebeurt met speciale vallen.

Lees meer over het quickscan rapport

Vraag naar de mogelijkheden voor dit onderzoek

Heeft u last van steenmarters en wilt u op uw bedrijf of bij uw woning daarom een steenmarteronderzoek laten uitvoeren, zodat u de overlastgevers indien mogelijk kunt laten verwijderen? Neem dan contact op met ons ecologisch onderzoeksbureau, dan bekijken we hoe we u zo snel mogelijk kunnen helpen met een gedegen steenmarteronderzoek. U bereikt ons door te bellen naar 0314-641910 of door een e-mail te sturen naar info@staringadvies.nl.

Scroll naar boven